dijous, 4 d’abril del 2013

40 anys de la primera trucada des d'un telèfon mòbil



El 3 d'abril de 1973 Martin Cooper, un directiu de Motorola, va trucar al seu rival Joe Engel de Bell Labs d'AT&T
Martin Cooper amb el prototip amb el qual va realitzar la primer trucada i amb un mòbil més modernMartin Cooper amb el prototip amb el qual va realitzar la primer trucada i amb un mòbil més modern
Martin Cooper, un directiu de Motorola, va realitzar la primera trucada mòbil de la història aquest dimecres fa 40 anys, el 3 d'abril de 1973, des de la Cinquena Avinguda de Nova York, i va preguntar-li al seu rival Joe Engel, de Bell Labs: "A que no saps des d'on et truco?". El model que va utilitzar era un Motorola DynaTac 8000Xpesava més d'un quilo, tardava deu hores a carregar-se i només tenia mitja hora d'autonomia; avui dia, el seu preu equivaldria a uns 7.200 euros. Encara va haver de passar un altra dècada, fins que el terminal es va posar a la venda.
Quasi tres dècades abans, però, el 1946, es va fer la primera trucada des d'un dispositiu autònom dins un cotxe. Aquesta vegada, eren el enginyers de Bell Labs els que van aconseguir la fita. Tot i això, el sistema era semblant a un walkie-talkie, pesava 36 quilos i necessitava estar endollat al maleter, amb un sistema complex de cablejat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada